Heeft u een vraag?

Stel hem hier

Kunnen wij u helpen?

Wij zijn bereikbaar via:

Wilt u liever dat wij bellen?

Of stel hieronder uw vraag:

Grote veranderingen voor bpm bij bestelauto's

Wist je dat de belastingregels voor bestelauto's vanaf 2025 veranderen? Ontdek hoe je kosten kunt besparen!

Wat verandert er precies?

Op dit moment hoef je geen bpm te betalen bij de aanschaf van een bestelauto. Dit gaat veranderen voor bepaalde voertuigen vanaf 2025 en met name voor bedrijfsauto's die vooral voor goederenvervoer worden gebruikt:

  • Je betaalt wel bpm als je een bestelwagen op benzine, diesel of gas koopt.
  • Je betaalt geen bpm als je een elektrische bestelwagen aanschaft.
  • Het bpm-tarief hangt af van de CO2-uitstoot van de auto.

Deze aanpassing is bedoeld om de aanschaf van milieuvriendelijkere en zuinigere voertuigen te bevorderen.

Waarom deze wetswijziging?

Met de invoering van bpm gebaseerd op de CO2-uitstoot in 2025, wil de overheid je aanmoedigen om te kiezen voor zuiniger en dus milieuvriendelijker vervoer. Hoe minder CO2 de auto uitstoot, hoe lager de bpm die je betaalt. Voor een bestelauto met een CO2-uitstoot van 0 gram/km is geen bpm verschuldigd. 

Drie tips om te besparen op de kosten van je bedrijfsauto:

  1. Koop vóór 1 januari 2025. Profiteer nog van de huidige bpm-vrijstelling door je nieuwe bestelwagen vóór deze datum aan te schaffen.
  2. Investeer in een elektrische of zuinige bestelauto. Vanaf 2025 betaal je mogelijk geen tot heel weinig bpm voor voertuigen met lage CO2-uitstoot. Dit kan een flinke besparing opleveren, ook op brandstofkosten.
  3. Maak gebruik van automatische kilometerregistratie. Rijd je minder dan 500 privékilometers per jaar? Dan betaal je geen bijtelling. Een automatisch systeem helpt je alles correct bij te houden en voorkomt boetes.

Door slim te plannen en de juiste keuzes te maken, kun je als ondernemer ondanks deze veranderingen effectief besparen op de kosten van je bedrijfsvoertuigen.


Bovenstaand nieuwsbericht is gepubliceerd op 30-05-2024. Dit bericht is met veel zorg en aandacht samengesteld. Desondanks kunnen wij niet volledig instaan voor de correctheid, volledigheid of actualiteit van de informatie.
Maak een afspraak met ons om de meest recente informatie te ontvangen.